akkumlator bikazas villam 01 - Bikázás után nem indul az autó

Bikázás után nem indul az autó - Mit tegyek?

A kocsid leállt a lehető legrosszabb pillanatban, – egy út szélén, egy parkolóban vagy a garázsban – és minden jel arra utalt, hogy az akkumulátor okozza a galibát. A bikázás után megnyugodtál, mert úgy gondoltad, végre megoldódott a probléma és tovább folytathatod az utadat, ám a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy azt eltervezted. Az autó ugyanis bikázás után sem indul.

Ne aggódj, van megoldás!

Azt, hogy nem indul a kocsid a bikázás után sem, nagyon sok minden okozhatja. A rossz hír az, hogy ilyenkor általában valamilyen komolyabb gond lehet a háttérben és nem az akkumulátor a ludas a meghibásodásban. Pontosan emiatt szükséged lesz egy szerelőre, aki alaposan átnézi a járművet. A jó hír viszont, hogy a helyzet nem reménytelen: olvass tovább és megmutatom, mit kell tenned ilyen esetben.

Mit tegyek, ha a bikázás ellenére sem indul az autó?

Sajnos ebben az esetben már nem olyan egyszerű a helyzet, mindenképpen szükséged lesz egy autóvillamossági, vagy autószerelőre, aki feltárja és megjavítja a problémát. Fontos, hogy ez alapos átnézés legyen, ne csak tüneti kezelés, így a jövőben nem kell aggódnod amiatt, hogy még egyszer ilyen kellemetlen helyzetbe kerülsz.

Fontos kiemelni, hogy ha már az elején gyanús, hogy talán nem az akkumulátor a hiba oka, akkor érdemes rögtön autómentőhöz fordulni, ugyanis az autóvillamossági problémáknak csak nagyon kis része orvosolható a helyszínen.

Akkumlator bikazas barhol - Bikázás után nem indul az autó
akkumlator bikazas nagyito 01 - Bikázás után nem indul az autó

Mi történik, ha minket hívsz a helyszínre, és nem sikerült beindítanunk?

Ha úgy gondoltad, hogy lemerült az akkumulátor, minket hívtál fel, ám csak a helyszínen derül ki, hogy a probléma jellege miatt nem tudunk segíteni, akkor nem kell aggódnod az anyagiak miatt. Ilyenkor ugyanis nem kérjük el tőled a teljes összeget, csak az 5000 forint + ÁFA kiszállási díjat számoljuk fel ilyen helyzetben. A (sikertelen) indítás után segítünk neked trailert hívni, vagy ha kell, ajánlunk szerelőt a közelben, nem fogunk az út szélén hagyni!

Nem lehetne a helyszínen megoldani a problémát?

Sajnos a legtöbb esetben nem, ugyanis a hiba bárhol lehet a járművedben. Így még szakemberrel sem érdemes hozzákezdeni az átvizsgálásnak a helyszínen, ugyanis jó eséllyel nem lesz kéznél megfelelő szerszám és műszer. Szerencsére szervízautónk jól felszerelt, és egy kábelproblémát, vagy immobiliser chip újratanítást a helyszínen is el tududnk végezni, de ha a motorvezérlő a hibás, akkor az mindenképpen trailert jelent…

Egyedül pedig pláne ne állj neki! Már csak azért se, mert nagyon veszélyes művelet nekiállni az autószerelésnek egy forgalmas út szélén ácsorogva.

akkumlator bikazas villam 01 - Bikázás után nem indul az autó

Mit kell tehát tenned, ha nem indul a kocsi a bikázás után sem?

Ha a bikázás után sem indul a jármű, ne habozz, mindenképpen hívj egy autómentőt a helyszínre, aki elvontatja a kocsidat a legközelebbi szakemberhez. Itt alaposan átnézik a járművedet és megtalálják majd a megoldást a felmerülő problémára, akármi is okozza azt. Így biztonságosan folytathatod majd az utadat, biztos lehetsz abban, hogy nem hagy cserben az autód a következő kanyarban.

 

06 20 575- 15- 95

Hívj most!