akkumlator bikazas villam 01 - Autó bikázás – soha ne próbáld egyedül!

Autó bikázás – soha ne próbáld egyedül!

Képzeld el a következő szituációt: egy parkolóban áll a kocsid, beülsz, elfordítod a kulcsot, de az autó nem indul. Az akkumulátor lemerült, te pedig ott állsz most egy teljesen használhatatlan járművel. A kérdés az, hogy mit teszel? Ha kapásból azt vágod rá, hogy leinted a legközelebbi jármű sofőrjét és már veszed is elő a bikakábelt, akkor gondold ezt át egy kicsit.

A helyzet az, hogy amennyiben nem vagy szakmabeli vagy nincs hatalmas tapasztalatod az autó bikázás terén, akkor semmiképpen nem érdemes egyedül hozzáfognod a dologhoz. Ennek oka, hogy nagyon sok olyan apróság van e tevékenység során, amelyekre ha nem figyelsz oda, akkor könnyen sokkal nagyobb bajba kerülhetsz, mint amiben eddig voltál.

 

3 ok, miért nem ajánljuk az autó bikázást laikusoknak:

1,

Ha nem megfelelő a másik autó, mindkét jármű tönkre mehet!
Nem minden autó alkalmas a másik bebikázására, hiszen ha a két jármű névfeszültsége nem azonos, könnyen tönkre teheted az elektronikáját. Emellett az akkumulátorok teljesítményét is ellenőrizni kell, hiszen ha a segítségedre siető autónak kisebb az aksija mint a tiéd, sajnos megint csak visszájára fordulhat a másik sofőr segítő szándéka.

2,

Nem mindegy, melyik csipeszt hova csatlakoztatod!
A piros csipesz az akkumulátor pozitív pólusához kerül, párja a másik gépjárműben szintén ugyanide. A negatív pólusra kerül a fekete csipesz, a másik vége viszont a bajba jutott kocsi motorblokkjára kerül. Ha most ezzel a két mondattal teljesen összezavartunk, nem érdemes belevágnod a dologba, hiszen ez mindennek az alapja, a bikázásról van szó.

3,

Baj lehet, ha nem veszed le a gyújtást!
Ha nem szeretnél a visszapillantó tükörben szikrákat látni és feltett szándékod, hogy te és segítőd is épségben hazaérjetek, akkor nem érdemes a kocsin felejteni a gyújtást.

akkumlator bikazas villam 01 - Autó bikázás – soha ne próbáld egyedül!

Kérj inkább segítséget!

Pontosan a fenti pontok miatt nem ajánlott a saját fejed után menni és egyedül belevágni az autó bikázásba, bízd inkább szakemberre a gond elhárítását.

Tárcsázz minket és mi azonnal a segítségedre sietünk! A helyszínen egy speciális bikázógép segítségével újra életet lehelünk a járművedbe. Ezt a különleges akkumulátort kifejezetten az autó gyorsindítására fejlesztették ki, egyszerűen kézben hordozható, így a szűkebb, vagy nehezen hozzáférhető helyeken is könnyen használható. A szerkezetet csatlakoztatjuk a te járműved akkumulátorára, amely így újra képes lesz majd működtetni a kocsidat.

 

06 20 575- 15- 95

Fontos, hogy innentől kezdve minimum két órán keresztül járasd a motort, vagy vidd el a járgányt egy legalább 20 km-es távra. Ennyi kell ahhoz, hogy visszatöltsön az aksi és később, mikor beindítod, ne álljon le újra a motor, hanem – ahogy az természetes – a kulcs elfordítása után szépen doromboljon.

Hívj most!