akkumlator bikazas villam 01 - GYIK

Gyakran ismételt kérdések az akkumlátor bikázásról

Mivel az olvasóink és az ügyfeleink gyakran tesznek fel nekünk nagyon hasonló kérdéseket az akkumlátor bikázással kapcsolatban, összegyűjtöttük most azokat, amelyek eddig a legtöbbször merültek fel.

Ha nem találod meg a listában azt, amit te szeretnél kérdezni, ha hiányzik egy információ, amire azonnal szükséged lenne, hívj fel minket, és azonnal választ kapsz! De előbb gyorsan fusd át az alábbi kérdéseket:)

Mennyi idő alatt érünk a helyszínre a telefonhívás után?

Ha Budapest területén vagy, 1 órán belül ott leszünk és segítünk. Az agglomerációban – forgalomtól függően – szintén 1- 1,5 óra alatt a segítségedre tudunk sietni.

Ne aggódj, nem hagyunk órákig ácsorogni az autód mellett!

 

Mit jelent a bebikázás?

Egyszerűen azt jelenti, hogy egy másik autó vagy akkumulátor segítségével áramot adunk az autónak, amely így újra „életre kelti” a lemerült akkumulátort.

 

Mi van akkor, ha pont olyan helyen állt le az autó, hogy biztosan nem fér mellé másik jármű?

Ez egyáltalán nem gond, ugyanis nem az autónkat használjuk az akkumulátor „újraélesztéséhez”. Van egy speciális bikázó készülékünk, így gyakorlatilag teljesen mindegy, hol állt meg az autód, meg tudjuk oldani a problémát.

 

Mi az a bikázó készülék?

Ez tulajdonképpen egy olyan speciális akkumulátor, amely direkt az autó gyorsindítására fejleszettek ki. Nem kell nagy és nehéz készülékre gondolni, egyszerűen, kézben hordozható. Ezt csatlakoztatjuk a te járműved akkumulátorára, amely így újra képes lesz majd működtetni a kocsidat.

 

Mi történik, ha a bikázás ellenére sem indul az autó?

Azt, hogy nem indul a kocsid, nagyon sok minden okozhatja. Természetesen előfordulhat olykor, hogy a bikázást követően sem indul az autó. Ilyenkor sajnos valamilyen komolyabb gond lehet a háttérben, és nem az akkumulátor a ludas a meghibásodásban.

Ha már az elején gyanús, hogy máshol keresendő a hiba oka, akkor érdemes rögtön autómentőhöz fordulni, ugyanis az autószerelő, és autóvillamossági problémáknak csak nagyon kis része orvosolható a helyszínen.

Ha a helyszínen derül ki, hogy a probléma jellege miatt nem tudunk segíteni, akkor nem kérjük el tőled a teljes összeget, csupán az 5000 forint + ÁFA kiszállási díjat számoljuk fel.

 

Mi történik akkor, ha nem lehet hozzáférni az akkumulátorhoz?

Nem probléma, ugyanis igen nagy tapasztalatunk van ezzel kapcsolatban is. Ilyenkor nem kell kétségbe esni, máshol is tudunk áramot táplálni az autóba.

 

Tudunk új akkumulátort vinni a helyszínre, ha arra van szükség?

Ezzel nem foglalkozunk, mert nagyon sokféle akkumulátor létezik és az autók nem egyformák ebből a szempontból. A megfelelő típust éppen ezért nagyon nehéz látatlanból eltalálni – ez pedig már autószerelési feladat.

De ha ott vagyunk a helyszínen, látjuk a típust, a problémát, akkor tudunk neked segíteni az új akkumulátor beszerzésében.

 

Mit kell tenni a bebikázás után, ha nem szeretnéd, hogy újra leálljon az autó?

A legfontosabb szabály, hogy semmiképpen sem szabad ilyenkor leállítani a járművet. Bikázás után legalább két órán keresztül folyamatosan járatni kell a motort, vagy minimum 20 kilométert menni vele egyhuzamban. Ezt követően már nem lesz gond a következő beindításnál.

Hívj most!